Когато светът е толкова шарен – трябва да сме в тон с него!

Алтернативни методи

…или на колко много места може да огрее слънцето?

Замисляли ли сте се колко много интересни неща се случват навсякъде около нас?

Всяко събитие в света около нас ни влияе. Не само изборите, но спорта, икономиката или всъщност и двете! Пример за това е  статията ни посветена на Световното в Бразилия  и колко струваше на един бразилец да гледа Роналдо на живо.

Ако ви липсва лятото, нека ви сгреем с ямайско слънце и спокойно реге. Редакторът ни  Александра Топчиева  разказва за историческите паралели между Ямайка и Франция, за Боб Марли, за растафарианството и негритюда– алтернативните политически теории. Ако сте ги позабравили, можете винаги да ги откриете на нашия сайт!
http://smartigraphs.com/wp-content/uploads/2014/06/BRASIL-smallpic-332x2051.jpg

Идеологии в Африка
Африка, реге, идеологии…

NATO_infographic

Когато има толкова много разновидности, лица и форми на изразяване на лични, публични и национални, регионални интересни не можем да останем само в пределите на нашата страна. В съвременният глобален свят комуникациите, свободното движение на хора и стоки, обменът на идеи и взаимодействието межу държавите е неизбежен. За една от наднационалните организации, обединяващи държавите, ни разказва нашата дизайнера Цветелина Калчева, напълно в наш стил и с инфографика.

Светът е пъстър и всеки нов ден е повод да откриваме нови и нови истории. Информацията и знанието, желанието да научиш повече, любознателният поглед и откривателският дух са инструментите на всеки изследовател. И дори не винаги училището да успява да ни мотивира да сме откриватели, на помощ идват алтернативните методи.  Героят ни EduPunk ще ви разкаже какви могат да бъдат неконвенционалните източници и методи на познание.

Светът е голям и вълнуващи истории дебнат отвсякъде!  Открий своята 🙂

Тези и още много инфографики можеш да намериш на нашия сайт! Ще те очакваме!

Join the Conversation