Инфографиките – скритата им сила

Защо да използваме инфографиките?

Нашите колеги от Shivachi не спират да развиват своята услуга и създават все повече и повече готини инфографики за своите клиенти. За да представят силата на техния специалитет те са написали статия за своя нов блог.

Ето най-важното от нея:

ТОВА Е СИЛАТА НА ИНФОГРАФИКАТА!

Ето нашите 5 причини защо бихме ги предпочели за поднасянето на важна информация:

  1. Кратко, точно и ясно. Кратък конкретен текст, умело съчетан с иконки и изображения, подредени логично и лесни за възприемане. Какво по-хубаво? Все пак, аудитория се привлича много повече, когато включим и правилните визуални материали, а не просто да я „заливаме“ с информация.
  2. Разбираемо синтезиране на информациятаЗа вашия бизнес е важно да предавате всяка информация максимално разбираемо към публиките. Но понякога, колкото и да ви се иска, те не могат да разберат всичко и трябва да обяснявате… и да обяснявате. Нормално е, никой не е специалист по всичко, затова за да им помогнете, ви трябва средство, което кратко, точно и ясно обяснява всичко. Е, тук се връщаме към точка 1.
  3. Свобода на употреба. Всеки бранд може да има ползи от тях. Според статистиката, онези, които използват инфографики, генерират 12% повече трафик от онези, които не го правят (информация от тук). Хубавото е, че имате голяма свобода при избора на цветова гама и стил – толкова, че можете напълно да ги напаснете спрямо бранда си.
  4. Повече лийдове и продажби. Маркетинг екипът също би бил много доволен – content маркетингът генерира 3 пъти повече лийдове от традиционния маркетинг, а струва с 62% по-малко. Все пак 60% от потребителите търсят продукт след като вече са прочели за него и събрали допълнителна информация.
  5. Заема по-малко място от текста. Събира много повече информация в много по-малко обем, отколкото един текст би отнел. А и отнема по-кратко време да бъде възприета.

 

 

 

 

 

 

 

Повече за статията научете на: http://shivachi.eu/blog/2017/09/12/infographic-5-reasons-to-use-it/ 

Join the Conversation