Невромаркетинг какво? #Инфографика

21 век е време, в което всички сме залети от постоянна реклама. В този “шумен” период за потребителите е трудно да направят избор какво да купят, но за производителите е още по-трудно да “чуят” какво искат техните клиенти. Получава се заглушаване, което прави много трудно развитието на рекламата. Именно затова технологията и маркетинга се срещат, за да решат този проблем.

Едно от най-ефективните решения “слуша” какво му казват потребителите не с думи, а с мисли. Значи чете мисли? Почти.

Невромаркетинг

Невромаркетинг съществува вече повече от десетилетие и е услуга, от която се възползват много гиганти на пазара – Micrоsоft, Gооgle, Fritо Lays, Cоca Cola и др. Не е просто последният писък на модата, по който компаниите да хвърлят пари, а всъщност е гениален нов похват за черпене на информация относно клиентското мнение от един много неочакван източник – човешкия мозък.

Тази технология има много преимущества пред традиционните похвати на пръв поглед изглежда много сложно, но в действителност не е! Използва се технология, която невролозите използват отдавна – ЕЕГ (електроенцефалография), функционален ядрено-магнитен резонанс, близка инфрачервена спектроскопия и технология за следване на погледа. Чрез тези уреди, експертите наблюдават кои части от мозъка се активират при опитване на храна, гледане на реклама или дори обмисляне на покупка, и по този начин преценяват каква емоция изпитват клиентите – дали наистина харесват това, което опитват, или дали цената на определен продукт наистина е приемлива за тях. По този начин, невромаркетингът дава по-сигурни резултати от традиционните похвати.

Вижте повече в нашата инфографика

Какво е невромаркетинг, маркетинг тенденции

Защо ви разказваме всичко това? Сигурно вече сте се досетили – тази услуга е вече достъпна и в България, а именно в бутикова маркетинг агенция Shivachi. При тях можете да получите резултати от проучване с ЕЕГ и технология за следване на погледа. Свържете се с тях чрез сайта им www.shivachi.eu или на тяхната Facebook страница.

Shivachi-Design

 

Join the Conversation