Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/acefndco/public_html/smartigraphs.com/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-template-loader.php on line 214

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/acefndco/public_html/smartigraphs.com/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-template-loader.php:214) in /home/acefndco/public_html/smartigraphs.com/wp-content/themes/goodnews/lib/functions.php on line 377
Направи изборна реформа | Проект на MoveBG – Инфографики за политика и общество

Направи изборна реформа | Проект на MoveBG

 

Едно от най-големите богатства на демокрацията е правото на изразяване на мнение и позиция. Понякога обаче е трудно сам да дефинираш как може да бъде решен даден проблем. Но ако имаш на разположение цялата информация, примери от различни държави и опциите знаеш, че ще направиш най-добрия избор. Именно тази възможност ни предлага Наръчникът за изборна реформа създаден от MoveBG.

Проектът си поставя амбициозната задача да подпомогне гражданското общество за по-добро разбиране на изборния процес, неговите проблеми и алтернативите за тяхното решаване. Интерактивната игра дава възможност на всеки да проведе своя собствена изборна реформа, да я сравни с тази на другите, да предложи нови решения, както и да добие представа за обществените нагласи по темата.

Naruchnik-izborna-reforma

Платформата позволява всеки един потребител да избере решение за всеки идентифициран проблем. Например, проблемът с неверни протоколи от изборните секции има редица възможно решения отвъд стените на секциите: електронно гласуване, увеличено участие на държавната администрация в комисиите за сметка на партийното представителство, както и изнесени извън секциите преброителни секции и т.н. Изключително полезно е, че всеки има възможност да допълни и предостави свое собствено решение.

Демокрацията е във вашите ръце! Прочетете, помислете и направете своята ИЗБОРНА РЕФОРМА!

Ние от екипа на SmartiGraphs сме много щастливи, че успяхме да бъдем от полза на нашите приятели от MoveBG и бяхме един от партньорите в реализацията на този страхотен прокт.

smarti-movebg

 

 

Join the Conversation